Onderhandelaarsresultaat Cao Ziekenhuizen 2019-2021

Afgelopen zaterdag 14 december is er na een lang en intensief traject een onderhandelaarsresultaat voor een nieuwe Cao Ziekenhuizen bereikt tussen de NVZ-werkgeversdelegatie en werknemersorganisaties FNV, CNV Zorg en Welzijn, NU ’91 en FBZ.

Donderdag 19 december aanstaande wordt het resultaat aan de leden voorgelegd en hopelijk kan het bestuur nog voor kerst besluiten dat de NVZ definitief akkoord is.
De werknemersorganisaties zullen in de komende weken hun achterban raadplegen.

Pas als de ledenraadplegingen van de NVZ en van de werknemersorganisaties positief zijn afgerond en de besturen van de cao-partijen hun akkoord hebben gegeven, is de nieuwe Cao Ziekenhuizen een feit!

In het onderhandelaarsresultaat zijn afspraken gemaakt over: een salarisverhoging in 2020 en 2021, een eenmalige uitkering over 2019 en een verhoging van de maximale geldelijke beloning voor het werken in onregelmatige diensten. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt om de werkdruk te verlagen, de werk-privé balans te verbeteren en de branche voor nieuwe medewerkers aantrekkelijker te maken.

Bekijk hier het volledige onderhandelaarsresultaat.

Vanaf maandag 23 december aanstaande vindt u op www.cao-ziekenhuizen.nl (na inloggen) een Q&A met antwoorden op de meest gestelde vragen over het onderhandelaarsresultaat