NVZ: dikverdiende bonus voor personeel terechte waardering

De NVZ is enorm blij met het besluit van het kabinet om het zorgpersoneel een bonus van €1000 netto toe te kennen. Deze bonus en de hiervoor beschikbaar gestelde financiering zijn een terechte blijk van waardering en dankbaarheid van de hele maatschappij voor de tomeloze inspanningen van zorgpersoneel tijdens de coronacrisis.

Van cruciaal belang

Verpleegkundigen, verzorgenden en ondersteunend personeel zoals schoonmakers waren van cruciaal belang om de zorg te bieden die Nederland nodig had. Zij werden afgelopen maanden erkend als de helden van de zorg. Iedereen is het erover eens: zij leverden een topprestatie. Het applaus is nu omgezet in klinkende munt.

Passende waardering en beloning

De NVZ benadrukt het belang van passende waardering en beloning voor zorgpersoneel. De eerder afgesproken cao-loonsverhoging van 5% voor 2020 onderstreept dit. Eerder al is binnen de verschillende ziekenhuizen waardering voor al het harde werk breed uitgesproken. Van mensen en bedrijven buiten de ziekenhuizen kwam de steun de afgelopen maanden met vele hartverwarmende attenties.