Inzicht in Cao Ziekenhuizen 2019-2021 via app

De gratis app ‘Cao Ziekenhuizen’ biedt werkgevers en medewerkers snel inzicht in de cao-afspraken. De Cao Ziekenhuizen 2019-2021 is nu in de  app verwerkt. Met de app kunnen de cao-afspraken op ieder moment worden geraadpleegd via smartphone of tablet.

Rekentools

De Cao Ziekenhuizen app biedt tools om zelf diverse berekeningen te maken. Zo kan via de app de hoogte van de onregelmatigheidstoeslag per dienst worden berekend. De PLB-rekentool biedt inzicht in de hoeveelheid uren die per kalenderjaar worden opgebouwd voor het Persoonlijk Levensfasebudget. Ook kan worden nagegaan hoeveel feestdaguren een werknemer per jaar heeft. Deze berekeningen gelden voor de gemiddelde werknemer, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Handige navigatie

Specifieke afspraken, bijvoorbeeld over ziekte of vakantiedagen, kunnen in de app worden gezocht op trefwoord. Hierdoor kunnen snel de cao-artikelen worden gevonden die over het onderwerp gaan. Daarnaast is het mogelijk om te bladeren per hoofdstuk of artikel. Vanuit de rekentools en de meestgestelde vragen (FAQ) kan worden doorgeklikt naar het bijbehorende cao-artikel. Verder bevat de app handige links, naar bijvoorbeeld de arbocatalogus, informatie over het pensioen of informatie van de Rijksoverheid.

De app is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android en is gratis te downloaden in de App Store en Google Play. De app is ontwikkeld op initiatief van de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ).