Doe mee met onderzoek naar werkdruk op de SEH's

Aandacht voor hersteltijd en werkdruk op de spoedeisende hulp is belangrijk: dit zijn slechts enkele resultaten uit het onderzoek naar de psychosociale arbeidsbelasting op de Spoedeisende Hulp (SEH) van 19 Nederlandse ziekenhuizen. Het onderzoek werd uitgevoerd door de Universiteit Leiden in opdracht van IZZ en het Amphia Ziekenhuis. Uit het onderzoek kan geconcludeerd worden dat er sprake is van een onbalans tussen de hoeveelheid werk en de psychische belasting, met weinig tijd om hiervan te herstellen. Je kunt nu meedoen aan de tweede ronde van het onderzoek.

Onderzoek Psychosociale Arbeidsbelasting SEH

Universiteit Leiden heeft in opdracht van Stichting IZZ in de eerste helft van 2017 een onderzoek gedaan naar de Psychosociale Arbeidsbelasting bij 19 SEH’s in Nederland. De resultaten geven alle SEH’s handvatten om een plan van aanpak te maken om de psychosociale arbeidsbelasting aan te pakken.

Ook meedoen met uw SEH?

IZZ nodigt alle ziekenhuizen, die in eerste ronde niet mee hebben gedaan aan het onderzoek, uit alsnog deel te nemen. Het onderzoek vindt plaats in de periode juni/juli van 2018. Het rapport met de specifieke uitslagen van uw SEH ontvang je na de zomer. Aan deelname zijn kosten verbonden. Met de resultaten van je eigen onderzoek kun ook jij aan de slag met het verbeteren van de psychosociale arbeidsbelasting op uw eigen SEH.

Aanmelden

Wil je ook inzicht in de Psychosociale Arbeidsbelasting op je SEH of meer informatie? Meld je dan nu aan door een e-mail te sturen aan: Marc Spoek, Manager Gezond Werken in de Zorg bij IZZ; marc.spoek@stichtingizz.nl.

Rapport downloaden

Op izz.nl/seh kun je het (geanonimiseerde) rapport downloaden met de resultaten van het onderzoek. Dan weet je wat je kunt verwachten.