Deventer Ziekenhuis wint keurmerk Beste Werkgever van Effectory

Het Deventer Ziekenhuis behoort tot de beste werkgevers van Nederland. Dit maakt Effectory op 6 februari bekend op basis van beoordelingen van bijna 640 duizend werknemers in Nederland in het Beste Werkgeversonderzoek.
In totaal zijn 19 organisaties uit diverse branches, uit zowel de publieke als private sector, uitgeroepen tot Beste Werkgever 2017-2018. De best scorende organisaties zijn beloond met het 'Beste Werkgevers Keurmerk': volgens Effectory, Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. De winnaars per branche mogen zich nu een jaar lang 'Beste Werkgever 2017-2018' noemen.

Bevlogenheid

De winnaars van 2017-2018 blinken onder meer uit in betrokkenheid en bevlogenheid. De betrokkenheid van hun medewerkers is met een 8,3 veel groter dan bij organisaties zonder keurmerk, die gemiddeld een 7 scoren. Ook scoren de beste werkgevers hoog op bevlogenheid, een 7,9 ten opzichte van een 7,3 bij organisaties zonder keurmerk. Bevlogen medewerkers zijn volgens Effectory productiever, loyaler en minder vaak ziek.